Таңды әркім әр түрлі бастайды, дегенімен дәрігерлердің аса маңыз аударуға шақыратын ең маңызды бөлігі-таңғы ас. Сонымен, таңертең аш қарынға қандай тағам жеген пайдалы, ал неден бас тартқан дұрыс?
⠀
Аш қарынға ішуге болмайды:
— ЖАҢА ПІСКЕН КОНДИТЕРЛІК ӨНІМДЕР. Мұндай ұн өнімдерінің құрамындағы ашытқы, газ түзілуін тудырады және асқазанның қабырғаларын тітіркендіреді;
—ҚАНТ. Инсулин өндірісін арттырады, ал бұл ұйқы безіне үлкен жүктеме;
— ЦИТРУС ӨНІМДЕРІ. Аш қарынға жеген бұл жемістердің құрамындағы көп мөлшердегі қышқылдар, асқазан қыжылын туғызады;
⠀
Аш қарынға пайдалы тағамдар:
—БОТҚА. Сұлы, қарақұмық, жүгері ботқалары. Бұл тағам түрі ас қорыту жүйесін жақсартып, тойымдылық сезімі ұзақ уақыт бойы сақталады;
—ЖҰМЫРТҚА. Бұл күні бойы калория тұтынуды азайтудың керемет әдісі;
— АШЫТҚЫСЫЗ НАН. Тұтас дәнді нан құрамында көмірсулар мен басқа да пайдалы элементтер ағзаға өте қажет;
⠀
*
⠀⠀
Утро у всех начинается по разному, однако самая главная его часть, которую медики ни в коем случае не советуют игнорировать, — завтрак. Так что же на самом деле полезно есть с утра натощак, а от чего лучше отказаться?
⠀
Натощак есть не следует:
⠀
— СДОБНУЮ ВЫПЕЧКУ. Дрожжи, содержащиеся в таких мучных изделиях вызывают газообразования и раздражают стенки желудка;
— САХАР. Он увеличивает выработку инсулина, что становится большой нагрузкой для поджелудочной;
— ЦИТРУСОВЫЕ. Они содержат большое количество кислот, которые в пустом желудке вызывают изжогу;
⠀
Полезно есть натощак:
⠀
— КАШИ. Овсяная, гречневая, кукурузная. Такие каши стимулируют работу пищеварительной системы и обеспечивают долгое чувство сытости;
— ЯЙЦА. Это отличный способ снизить потребление калорий в течение дня;
— БЕЗДРОЖЖЕВОЙ ХЛЕБ. Углеводы и другие полезные элементы, содержащиеся в цельнозерновом хлебе — необходимы для организма;
⠀
#фондсоцмедстрахования #медицинаказахстан #правапациента #осмс #гобмп #псмп #медорганизации #медсоцстрахованиевказахстане #бесплатнаямедицина